Київ - це місто каштанів. Всі знають пісню про "київські каштани", це дерево зображено на торті і колишньому гербі міста.

На жаль, головний символ міста зараз переживає не найкращі часи, дерева страждают від хвороб і вмирають. Експерти впевнені, що пора замінити каштани іншими деревами.

На Хрещатику зараз перебуває 232 лунки, у які повинні бути висаджені нові дерева. Про це повідомляє Інформатор.

Серед дерев, які мають висадити на головній вулиці столиці, називають платан, вишню пташину і горькокаштан червоноколірний. За ці дерева кияни голосували онлайн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами виконуючої обов'язки генерального директора КО "Київзеленбуд" Наталії Білоус, центральні каштани, на жаль, врятувати вже не можливо.

"Ми їх пробували лікувати від молі, але моль заводиться на вже хворих каштанах. Тобто позбавити його від молі можна, але дерево вже хворе. Єдиний вихід — це обробка їх хімією. Але розпорошувати хімікати в центрі міста — небезпечно для здоров'я людей. Так чи інакше, нам доведеться знайти альтернативу каштанам", — говорить Наталя.

Більшість представників київської влади виступає за те, щоб замінити каштани планатанами. Це дерево нагадує каштан, але за ним простіше доглядати. До того ж, такому виду дерев досить просто приживатися в різних умовах.

Поки що все ще ведуться суперечки про те, що ж замінить стародавні каштани. Вибраний рід дерева висадять у 2019 році, в рамках капітального ремонту Хрещатика.

Нагадаємо, в самому центрі Києва неподалік від Бессарабського ринку яскраве оновлення: до прийняття закону про декомунізацію тут стояв пам'ятник Леніну, тепер красується нова яскрава скульптура - величезна синя рука, що символізує дружбу між народами і спілкування.

Раніше Знай.ua повідомляв, що соціологи оприлюднили результати опитування українців і росіян, яке мало на меті встановити рівень ставлення один до одного.

Також Знай.ua писав, що депутати готують українським водіям неприємний сюрприз і здеруть з них сім шкур за старі автомобілі.