На вулицях української столиці незабаром повністю зникнуть маршрутні таксі: цільова програма щодо підвищення безпеки дорожнього руху на 2019-2024 роки вже в розробці.

В рамках проекту влада планує повністю реформувати систему громадського транспорту, тобто повністю відмовитися від маршруток. Щоб це не спровокувало транспортний колапс, планують оновити парки автобусів, трамваїв і тролейбусів, збільшивши їхню кількість. Депутати Київради ухвалили відповідне рішення у вівторок, 2 жовтня.

На сьогоднішній день 40% столичних маршрутників працюють незаконно і досі чомусь не існує спецконроля, який би регулював їхню роботу. Тільки вдумайтеся: майже половина маршруток, якими ми користуємося щодня, не має права цього робити: у водія може не виявитися документів, транспорт може бути просто непридатний для перевезення пасажирів. Ніколи не знаєш, чим наступна поїздка на сумнівному залізному коні закінчиться.

У Київраді також хочуть по-іншому організовувати транспортне обслуговування населення. Зокрема, планується створити процедуру видачі пільги для оплати проїзду, введення єдиного проїзного квитка і введення однакового набору вимог до якості комунального транспорту.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Після оприлюднення цього рішення Департамент транспорной інфраструктури протягом півроку повинен розробити відповідний документ.

Нагадаємо, водій-гуморист возив людей в маршрутці без дверей.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Чернівцях за загадкових обставин загорілася маршрутка. Як відзначають очевидці, спроби швидко загасити загоряння в транспорті не увінчалися успіхом.

Також Знай.uа писав про те, що бидло-маршрутник принизив бійця АТО через проїзд. Так, відзначається, що причиною було небажання водія везти військовослужбовця безкоштовно. Він називав чоловіка "бабою, яка не здатна за себе заплатити". З винуватцем скандалу вже розібралися.