Києві поліція розшукує автовандалів, які сьогодні вранці проткнули шини близько 10 машин.

Про це повідомили в прес-службі Подільського управління поліції в Києві.

Крім того у поліції відзначили, що до правоохоронці із заявою звернувся лише один автовласник, який постраждав від незаконних дій невідомих.

"Зараз з офіційною заявою звернувся тільки один власник авто. У нього було відібрано пояснення. Матеріали зареєстровано в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень Подільського управління поліції. Всього постраждало близько 10 авто. Проводиться перевірка, опитуються свідки", - розповіли в поліції.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, щоб знизити кількість автівок, які щодня паралізують центр Києва, в’їзд у серце столиці можуть зробити платним.

В Києві зареєстровано понад 900 тисяч автомобілів. Крім того, з передмістя також водій приїздять на роботу на авто. В годину пік у столиці в’їжджає близько 100 тисяч автомобілів, і більшість із них прямує через цетр міста.

Для вирішення цих проблем депутати пропонують наступне:

- зацікавити населення їздити в громадському транспорті
побудувати паркінги-перехоплювачі (стоянки біля станцій метро)
сортувати паркувальні місця уздовж вулиць;
- чітко контролювати правила парковки в дозволених місцях і встановити високі штрафи за їх порушення.
- також планується поступово ввести в Києві платний в’їзд до центру.

Крім того варто додати, що мало не щодня українські водії змушені вирішувати цілу купу проблем: як дешевше заправити авто, якщо бензин подорожчав, заощадити на ремонті та обійти масові затори на дорогах. Але трапляються форс-мажорні ситуації, від яких не застрахований ніхто – приміром, крадіжка, чи втрата документів на машину.

Тому навіть якщо вам пощастило ніколи не відновлювати їх, краще запам'ятайте алгоритм дій, аби у разі чого знати куди звертатися і що робити.

По-перше, якщо ви загубили водійське посвідчення, потрібно одразу йти до сервісного центру МВС, але якщо вкрали, то перед цим пишіть заяву до поліції.

Аби відновити права, слід мати при собі наступні документи:

паспорт;
ідентифікаційний код;
довідку про закінчення курсів;
медичну довідка (дійсна на даний момент);
довідку з поліції (якщо права вкрали).

Часто виникають проблеми саме з довідкою про закінчення курсів, мало хто зберігає їх після того, як отримав виписку про здачу на права. Тоді доведеться йти в автошколу, і навіть складати екзамен заново.

Нагадаємо, у Києві відремонтована дорога "засмоктала" водія з автівкою.

Як повідомляв "Знай.ua", неймовірний поворот у справі Зайцевої може поставити хрест на мріях мажорки.

Також "Знай.ua" писав, що на вулицях Києва з'являться нові патрульні.

У Чернівцях чоловік збивав бурульки, які пошкодили автомобіль та ледь не травмували людей