Зовсім нещодавно популярна художниця EGLE ZVIRBLYTE завершила яскравий мурал у центрі Києва - на вулиці Михайлівська 7. Як зазначає сама артистка, вона давно мріяла намалювати щось подібне саме в Україні, а завдяки співпраці з Multiplex їй вдалося прикрасити Майдан Незалежності.

"Таке незвичайне співробітництво стало абсолютно несподіваним. Ми не один місяць обмірковували ідею культурного проекту, і коли познайомилися з EGLE, стало зрозуміло - ми зобов'язані разом створити щось абсолютно нове, цікаве і емоційне. Результат нас дуже порадував - це саме те, що ми хотіли", - розповів комерційний директор мережі Multiplex Віталій Писаренко.

мурал на Майдані від EGLE ZVIRBLYTE

Варто відзначити, що художній стиль EGLE ZVIRBLYTE знають у всьому світі. У своїй особистій практиці вона досліджує теми свідомості, рефлексії, людських відносин і соціуму. Так, EGLE винаходить персонажів для своїх сміливих та експресивних робіт, які мешкають в її уяві.

Всі вони з однієї великої комічної саги з історіями, які переплітаються між собою. За словами художниці, вона просто продовжує стрибати в різні її розділи. Також особливий акцент дівчина робить на композиції, постаті і кольорах.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того, її творчість досить часто використовують у рекламі, на обкладинках журналів та упаковках. Портфоліо художниці включає в себе роботи для Moniker Art Fair у Нью-Йорку, художні інсталяції для фестивалю Drop Everything в Ірландії, лінію домашніх аксесуарів для іспанської меблевої компанії Sancal.

Арт-виставки EGLE ZVIRBLYTE проходили в Нью-Йорку, Майамі, Лондоні, Токіо, Мельбурні, Мадриді, Мілані, Дубліні, Цюріху і Барселоні.

Художниця підкреслює, що мурал несе позитивний меседж свободи. Адже кожна людина має право вибирати: як жити, у що вірити, ким бути в звичайному житті – не важливо, героєм чи антигероєм – це вибір кожного.

Нагадаємо, що не так давно у Києві з'явився мурал із зображенням ФСБ-шника.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві виявили нові графіті, які схожі за стилем на роботи Бенксі.

Також портал Знай.uа писав, що творіння українського художника Гамлета прибрали зі стіни будівлі в Харкові.