Міністерство фінансів нарахувало НАК "Нафтогаз" першу частину субвенції, виділеної урядом для теплопостачальних підприємств Києва на те, щоб погасити борги, що з'явилися через різницю в тарифах. Таку інформацію повідомляє ТСН, посилаючись на прес-секретаря заступника голови КМДА Петра Пантелєєва Юлію Грамотну.

Наголошується, що такий крок дасть можливість КМДА приступити до вирішування питання з гарячим водопостачанням у Києві.

"Так, перша частина субвенції пройшла. Це дає можливість вести роботу зі штрафами і санкціями", - повідомила вона.

При цьому представниця заступника не повідомила, коли "Київтеплоенерго" стане підписувати договори з "Нафтогазом", так що коли все місто отримає гаряче водопостачання як і раніше не ясно.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

До того ж, Нафтогаз планує чергове підвищення вартості газу для промисловості.

Кабмін повідомив, що було продовжено дію спеціальних зобов'язань для "Нафтогазу", виходячи з яких компанія займалася продажем газу для потреб населення за не ринковими, зниженими, цінами. Зазначається, що дію постанови продовжили до 18 жовтня 2018 року.

А ось газ для промисловості подорожчає на цілих 10%. Уточнимо, що на даний момент ціна на газ для промислових закупівельників вище ціни на газ для населення в 2,4 рази.

Крім того, з'ясувалося, що в цьому році ціни на опалення стануть вище. Вже з наступного року тариф за тепло буде ділитися на дві частини: абонентську плату, за яку доведеться платити цілий рік, і змінний тариф, який необхідно буде вносити в опалювальний сезон. Ціна на опалення буде підвищуватися прямо пропорційно вартості транспортування та постачання теплової енергії, яка буде оприлюднена незабаром.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українцями був придуманий лічильник, який поверне світло і збереже бюджет.

Також Знай.UA повідомляв про те, яких цін варто чекати за світ до кінця року.

Крім того, Знай.UA з'ясував, кого влада змусить мерзнути цієї зими через субсидії.