Перше пленарне засідання депутатів Київради, що відбулося 20 вересня, було не занадто продуктивним. Та якщо минулого четверга сповільненість народних обранців можна було списати виходом з тривалих канікул, то друге засідання, що відбулося 27 вересня, мало б здивувати жвавістю та швидкістю прийняття рішень. Однак, цього разу депутати відпрацювали ще гірше. Знай.ua побували в кулуарах Київради та побачили, як працюють київські чиновники.

Годинні запізнення та безкінечні перерви

На годинниках – 9:45. Як і належить чинному графіку, столичні депутати вже мають займати місця у сесійній залі. Однак о 10:00, коли засідання має розпочатися, вони тільки почали збиратися.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

"Вони тільки о 12:00 проголосували за порядок денний. Тільки вдумайтеся – 2 години пішло на те, щоб визначитися з питаннями на день!", – обурювалися представники громади.

Після перерви, яка тривала з 13:30 до 15:30, на момент її закінчення у залі засідання зібралося всього кілька десятків депутатів. Решта ж, не поспішаючи, повільно підходили до 15:55.

За день – не розглянуто жодного питання з плану дня

Від такої "плідної" роботи чиновників в кулуарах тільки і були чутні слова обурення.

"Ми прийшли підтримати питання про створення парку відпочинку "Осокорки" у Дарницькому районі. Але ж, виходить, що наші активісти і минулого четверга залишилися ні з чим, і сьогодні лишимося без жодних втішних результатів. З такими темпами все перенесеться вже на жовтневий (на секундочку!) тиждень, хоч переймаємося ми цим питанням активно ще з літа. Так, разом з цим, вони дозволяють собі двогодинні перерви!", скаржиться мешканець Дарницького району Денис Токар.

Єдиним більш-менш суттєвим прийнятим рішенням стало приєднання селища Коцюбинське до території Києва, 61 % жителів якого виступають за те, щоб бути включеними до території столиці.

На 8 тисяч дітей – жодного комунального садочка та школи

А от для розгляду насправді важливих питань справа так і не дійшла.

"У нашому мікрорайоні 85 тисяч людей, серед яких 8 тисяч – дітей. А для них немає жодного комунального дитсадочка та школи. Ми мусимо або віддавати їх у приватні заклади, що є на нашій території, а там навчання у школі коштує 20 тис грн на місяць, або возити дітей у сусідні мікрорайони чи райони. Взагалі, нам треба 18 шкіл та дитсадків. Вони заплановані, але або на відомчий землі (Міноборони чи КНУ ім. Шевченка) чи на землі, яка знаходиться в оренді забудовника", – скаржиться член ініціативної групи Голосіївського району, багатодітна мати Світлана Сторощук, що проживає у мікрорайоні Теремки-2.

Питання "Про вжиття невідкладних заходів щодо забезпечення 7 комунальними дошкільними закладами та 5 комунальними шкільними закладами мешканців в районі вулиць Глушкова, Касіяна, Якубовського, Вільямса, Трутенко, Васильківська Голосіївського району м. Києва" було одним з перших в порядку денному.

"Цю проблему ми разом із ще однією мамою Ганною Бобер підняли ще у 2017 році, але тільки зараз вдалося досягти її розгляду на рівні керівництва міста. Проте, розглянути проект рішення Київрада мала ще минулого тижня, та не встигла…Ми прийшли сьогодні – наше питання № 3 у порядку денному, але ж депутати о 17:15 почали розглядати тільки питання № 1. Але ж що нам робити – чекатимемо, скільки доведеться", – каже Світлана Сторощук.

Тож похизуватися розглянутими важливими для міста питаннями присутні народні обранці навряд чи можуть. Воно і недивно: розпочавши роботу, по суті, з 11:00 та, вийшовши вдень на двогодинну перерву, що переросла по факту у 2, 5-годинний відпочинок, на опрацювання плану залишилося всього 5, 5 годин.

ОНОВЛЕНО. Проект рішення "Про вжиття невідкладних заходів щодо забезпечення 7 комунальними дошкільними закладами та 5 комунальними шкільними закладами мешканців в районі вулиць Глушкова, Касіяна, Якубовського, Вільямса, Трутенко, Васильківська Голосіївського району м. Києва" на останніх хвилинах засідання було все ж таки підтримано – 71 депутат віддали свій голос "за".

Про результати наступних пленарних засідань, а ми сподіваємося вони таки будуть, читайте у подальшому на сайті Знай.ua.

Раніше Знай.ua писали про "равликові" темпи роботи депутатів Київради. На засідання комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування вони запізнилися на 1, 5 години та ледь не віддали під "дерибан забудовників" пам'ятку природи.

Також Знай.ua повідомляв про "мутні" схеми евакуації автомобілів. Фірма-прокладка Вейп-Естейр і далі буде займатися евакуацією машин у Києві за потрійним тарифом.