Взимку часто буває, що на вулиці тепло, але опалення в будинках залишається надто потужним, що призводить до завищених рахунків за комунальні послуги. Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, у своєму Telegram-каналі розповів, що в таких ситуаціях можна зробити.

Попенко сказав, що українці часто переплачують за опалення через те, що температура теплоносія в системах опалення залишається високою, навіть коли на вулиці немає морозів.

Тарифи на опалення / фото: Freepik
Тарифи на опалення / фото: Freepik

Проблема в тому, що мешканці багатоквартирних будинків мають обмежені можливості впливати на цю ситуацію. Оскільки багатоквартирний будинок є спільною власністю, усі втрати в системі опалення є проблемами власників квартир.

Температуру теплоносія регулює не теплова компанія, а система будинку, і тому скаржитися на неї немає сенсу. Щоб зменшити перегрів і високі рахунки, Попенко рекомендує мешканцям взяти ситуацію під контроль самостійно.

Популярні новини зараз
Мобілізованим оголосили важливе нововведення З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Тарифи на опалення, фото: Уніан
Тарифи на опалення, фото: Уніан

Можна вручну регулювати потік тепла до будівлі за допомогою заслінок або встановити систему індивідуальної теплової точки (ІТП) з погодним контролем.

Така система автоматично підлаштовує опалення до зовнішньої температури, що допомагає зменшити витрати і підтримувати комфортний рівень тепла в будинку.

Нагадаємо, ваше автономне опалення не позбавить абонентської плати: який її розмір

Раніше ми писали про те, що тепловики попередили про встановлення нових тарифів

Крім того, Знай.ua повідомляв, осінні платіжки за світло: хто заплатить за спецтарифом