В Україні з'явилася нова і дуже важлива професія.

Це стало можливим завдяки затвердженню Державною кваліфікаційною службою нових професійних стандартів, запропонованих Міністерством економіки України. Вони повідомляють, що цей крок спрямований на системне вирішення проблеми замінування територій в Україні.

Обережно, міни. Фото: armyinform
Обережно, міни. Фото: armyinform

Що означає новий стандарт?

Запровадження цього стандарту виводить професію демінера на новий рівень, відповідаючи міжнародним вимогам. Ось що це дає:

Популярні новини зараз
Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Мобілізованим оголосили важливе нововведення Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману
Показати ще
  • Єдині правила: Всі демінери працюватимуть за чіткими стандартами, що допоможе зробити процес розмінування безпечнішим та ефективнішим.
  • Можливості для ветеранів: Ветерани АТО/ООС зможуть отримати нову професію і використовувати свої військові навички для мирної роботи.
  • Міжнародне визнання: Українські фахівці зможуть працювати за кордоном на рівні з колегами з інших країн.
  • Системне навчання: Розроблятимуть освітні програми, що дадуть можливість якісно навчати майбутніх демінерів.
  • Інклюзивність: Навіть люди з інвалідністю зможуть знайти своє місце в цій професії.

Гідна зарплата.

Хоча робота демінера небезпечна, вона добре оплачується. Залежно від досвіду і кваліфікації, місячна зарплата становить від 30 000 до 120 000 гривень. Демінери, особливо в оборонному секторі, можуть заробляти ще більше.

Гроші. Кадр з ютуба
Гроші. Кадр з ютуба

Які наступні кроки?

Наступним кроком є розробка навчальних програм та акредитація закладів для підготовки демінера. Це забезпечить швидку підготовку фахівців для ефективного розмінування території України. Поява професії демінер, є важливим кроком на шляху до відновлення України. Це не лише підвищить рівень безпеки, але й створить нові робочі місця та дасть шанс ветеранам реалізувати себе у мирному житті.

Військовий пенсіонер. Фото: youtube
Військовий пенсіонер. Фото: youtube

Нагадуємо, військова служба та страховий стаж, відповіді на головні питання.

Україні не вистачає грошей для виплати "бойових"- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, військові можуть не платити відсотки по кредиту.