Доки не стартував опалювальний сезон, українцям необхідно перевірити квартирні лічильники на справність, щоб не переплачувати взимку за тепло та гарячу воду. Про це попереджає "Київтеплоенерго".

Споживачам рекомендують простежити, щоб до початку опалювального сезону всі лічильники, за необхідності, пройшли повірку. Це вкрай важливо, адже в іншому випадку суми в платіжках можуть бути вищими від фактичного споживання.

Повірка лічильників Фото: скрін youtube
Повірка лічильників Фото: скрін youtube

"До початку опалювального сезону переконайтесь, що ваші квартирні лічильники опалення чи гарячої води пройшли повірку. Це потрібно, щоб підтвердити працездатність приладу, як того вимагає законодавство, та сплачувати за фактично спожиті обсяги тепла", - йдеться у повідомленні.

У "Київтеплоенерго" нагадали, що зазвичай повірка лічильника проводиться кожні 4 роки. Проте, буде надійніше перевірити дату закінчення міжповірочного інтервалу в паспорті лічильника або свідоцтві про повірку, якщо вона проводилася раніше.

Популярні новини зараз
Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Повірка лічильника Фото: скрін youtube
Повірка лічильника Фото: скрін youtube

Після проведення перевірки споживач також зобов'язаний передати документи, що підтверджують проведення процедури. Без них лічильник вважатиметься не повіреним, а значить і недійсним.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, контролери "Київтеплоенерго" навідаються до кожної квартири: анонсовано масштабні перевірки.

Також наш портал інформував, українці можуть платити за газ, світло, воду та тепло лише половину ціни: кому дадуть знижку.

Крім того, ми писали, зайві куби у платіжці – "заслуга" вашого лічильника: водоканальники попередили кожного.