У листопаді 2023 року на Івано-Франківщині позашляховик Land Rover Discovery потрапив у ДТП, а його водій не мав при собі страхового полісу цивільно-правової відповідальності, що є порушенням правил дорожнього руху.
Водія оштрафували, але він оскаржив штраф у суді, заявивши, що як військовослужбовець він не зобов'язаний мати при собі страховий поліс. Івано-Франківський міський суд відмовив у задоволенні позову, вирішивши, що статус військовослужбовця не означає автоматично, що водій є учасником бойових дій.

Оформлення страховки на авто / фото: Freepik
Оформлення страховки на авто / фото: Freepik

Однак справа дійшла до Восьмого апеляційного адміністративного суду, який скасував рішення першої інстанції та штраф, визнавши водія учасником бойових дій на підставі посвідчення, виданого командиром військової частини.

Згідно з законом, учасники бойових дій звільнені від обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності. Не уточнюється, чому водій не надав посвідчення учасника бойових дій у суді першої інстанції.

Оформлення страховки на авто / фото: Freepik
Оформлення страховки на авто / фото: Freepik

За законодавством, від страхування звільняються також постраждалі учасники Революції Гідності, особи з інвалідністю І групи та інвалідністю внаслідок війни.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Нагадаємо, штрафи зростатимуть, як сніжний ком: водіїв почали карати через відсутність важливого документу

Раніше ми писали про те, що водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

Крім того, Знай.ua повідомляв, індивідуальний перерахунок пенсій: у кого зміняться виплати