У серпні 2024 року в Україні помітно зменшився попит на валюту, що призвело до того, що курс долара практично не змінився. Це зазначено у макроекономічному та монетарному огляді НБУ за вересень.

Національний банк України пояснює, що ринок валюти став більш збалансованим завдяки зменшенню попиту на долари як у безготівковому, так і в готівковому сегментах, при тому, що пропозиція валюти залишилася на колишньому рівні.

Один із ключових факторів, який підтримав цю стабільність – позитивні зміни у питаннях міжнародної фінансової допомоги. Завдяки цьому люди стали менше перейматися курсом, що позитивно вплинуло на курсові очікування.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

За місяць гривня трохи вагалася в обидві сторони під впливом ринкових факторів, але девальвація виявилася незначною. Більше того, різниця між готівковим та офіційним курсом скоротилася до мінімуму – менше 1%, а до кінця серпня вона взагалі становила лише 0,4%.

Популярні новини зараз
"Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів
Показати ще

Ще одним важливим моментом стало те, що НБУ спромігся знизити обсяги продажу іноземної валюти на ринку. У серпні цей показник становив 2,7 млрд доларів, що стало можливим завдяки більш збалансованій ситуації на валютному ринку.

Нагадаємо, "Укрпошта" відмовляється від готівкових післяплат: як це вплине на оплату посилок

Раніше ми писали про наслідки підвищення акцизів на пальне: ціни на продукти зростатимуть

Крім того, Знай.ua повідомляв, чи Україна перейде на євро: що відбудеться насправді