На Тернопільщині вирішили передати комунальні котельні в управління місцевих громад. Ця ідея обговорювалася на нараді, організованій обласною адміністрацією, де обговорювали, як підготуватися до опалювального сезону 2024/2025 та забезпечити якість теплопостачання для мешканців.

Наразі централізоване опалення у 13 населених пунктах області забезпечує підприємство "Тернопільтеплокомуненерго", обслуговуючи головним чином бюджетні установи.

І ось на зустрічі запропонували передати котельні з балансу обласної ради на баланс громад. Місцева влада згодна на цей крок, хоч і усвідомлює, що це непросте завдання, особливо напередодні нового опалювального сезону.

Опалення. Фото: liga.net.
Опалення. Фото: liga.net.
Опалення. Фото: liga.net.

На найближчій сесії обласної ради це питання офіційно розглянуть. Керівник обласної військової адміністрації В'ячеслав Негода зазначив, що процес передачі котелень буде складним, але адміністрація готова підтримати громади, якщо у них виникнуть труднощі.

Популярні новини зараз
"Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів
Показати ще

"Ми повинні ефективно використовувати майно та коректно організовувати процес опалення. Тому якщо всі разом працюватимемо на результат, то обов'язково дійдемо до нього", – сказав Негода.

Зрештою, це має бути виважене рішення, яке принесе користь як громадам, так і мешканцям.

Нагадаємо, пенсія світить не всім: українцям буде важче вийти на відпочинок

Раніше ми писали про те, що може бути дефіцит: чому не вистачить свіжих овочів та фруктів

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям по-новому платитимуть соціальну допомогу