Попри війну в Україні, пенсіонери та інші отримувачі соціальних виплат продовжують отримувати свої кошти. Однак, у разі відсутності активності на банківському рахунку протягом року, можуть виникнути проблеми з виплатами. Щоб відновити виплати, необхідно пройти процес фізичної ідентифікації.

Найзручніший спосіб — особисто відвідати територіальні органи Пенсійного фонду України (ПФУ). Там вам нададуть інформацію про подальші кроки і допоможуть відновити виплати.

Візит до ПФУ. Фото: скрін youtube
Візит до ПФУ. Фото: скрін youtube

Ви можете використати свій особистий електронний кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ. Для цього знадобиться кваліфікований електронний підпис, зокрема через Дія (Дія ID). Це дозволяє здійснити ідентифікацію без особистого відвідування.

Ще один варіант — провести ідентифікацію через відеоконференцзв’язок. Це зручний спосіб для тих, хто не може відвідати органи ПФУ особисто. Можна також ідентифікувати себе в установі АТ «Державний ощадний банк України». Банк надасть підтвердження вашої особи, яке потім передадуть у ПФУ.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Ідентифікація пенсіонера, фото: ПФУ/Facebook
Ідентифікація пенсіонера, фото: ПФУ/Facebook

Якщо ви тимчасово проживаєте за кордоном, ви можете отримати підтвердження про вашу фізичну присутність від відповідної закордонної дипломатичної установи України. Це підтвердження буде використовуватися для відновлення виплат.

Якщо ви є внутрішньо переміщеною особою і змінили місце проживання протягом останніх шести місяців, вам потрібно повідомити про це ПФУ. Нова інформація про місце проживання допоможе у відновленні виплат.

Ці заходи допоможуть уникнути переривання пенсійних та соціальних виплат і забезпечать їх безперервний надходження.

Нагадаємо, щоб отримати пенсію вчасно, доведеться платити: як мати високі виплати

Раніше ми писали про те, що на пенсію пустять не всіх: кому доведеться працювати до останнього

Крім того, Знай.ua повідомляв, що субсидія на зиму: кому призначать автоматично, а кому потрібно йти до ПФУ