Як отримати лікарняний онлайн, проста та зручна процедура.

Якщо ви захворіли на грип, ГРВІ або COVID-19, тепер ви можете оформити лікарняний без необхідності особистого візиту до лікаря. Процедура виглядає наступним чином.

Пенсіонерка з телефоном в руках
Пенсіонерка з телефоном в руках

Інструкція від МОЗ, як отримати листок тимчасової непрацездатності (МВТН):

  • Зверніться до лікаря. Можна скористатися телефоном, інтернет-телефонією або телемедициною.
  • Отримати медичну довідку. На підставі наданої інформації лікар видасть довідку про тимчасову непрацездатність.
  • Повідомлення за допомогою SMS. Після того, як лікар відкриє МВТН, ви отримаєте повідомлення з електронної системи охорони здоров'я з номером вашого результату.
  • Передача даних до системи. Результат автоматично передається до електронного реєстру листків непрацездатності, який веде Пенсійний фонд.
  • SMS від Пенсійного фонду. після того, як лікарняний буде зареєстрований, ви отримаєте повідомлення від Пенсійного фонду з його номером.
  • Поінформуйте свого роботодавця. Обов'язково повідомте свого роботодавця про свою хворобу та надайте йому номер лікарняного листа. Роботодавець може переглянути цей документ на порталі електронних послуг Пенсійного фонду.

Дівчина лежить у ліжку з телефоном / фото: Freepik
Дівчина лежить у ліжку з телефоном / фото: Freepik

Популярні новини зараз
Видачу повісток обіцяють автоматизувати, щоб отримав кожен Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Важливо: якщо хвороба триває довше 5 днів, ви повинні особисто звернутися до лікаря, щоб продовжити лікарняний. Завжди дотримуйтесь вказівок лікаря, щоб забезпечити швидке одужання!

Нагадаємо, товщина рук розповість про стан хребта.

Вчені випадково виявили солодкі ліки від облисіння- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, медицина та IT будуть правити ринком праці через 10 років.