В Україні з 1 серпня розпочалися масові перевірки внутрішньо переміщених осіб. Перші результати виявилися шокуючими, адже більша частина виплат нараховувалася непровомірно і гроші надходили навіть померлим людям.

Так, у ході перевірок з'ясувалося, що виплати "отримували" 10 тисяч осіб, зареєстрованих померлими. Йдеться про суму у розмірі 2000 грн на дорослу людину та 3000 грн на дитину чи людину з інвалідністю.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Про це повідомила голова Мінреінтеграції Ірина Верещук в інтерв'ю Радіо Свобода. Однак справа не тільки в померлих, адже окрім них ще 105 тисяч осіб отримують виплати ВПО, перебуваючи за кордоном понад рік.

"Тобто оформили ВПО, отримують ці ВПО, але живуть більше року за кордоном. 105 тисяч, але тут теж люди потребують. Ми дуже хочемо, щоб це було справедливо", - додала вона.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Внутрішньо переселені особи. Фото: скриншот з відео
Внутрішньо переселені особи. Фото: скриншот з відео

Зараз загалом зареєстровано 4,9 мільйона внутрішньо переміщених осіб, проте реальна цифра набагато більша, близько 7 мільйонів.

"Є такі, які просто не зверталися за довідкою. З них, з тих 4,9 мільйона, 2,6 мільйона - це щомісячні виплати. Ось уже близько півтора року. 2 і 3 тисячі, ви знаєте цю суму", – сказала Верещук.

Нагадаємо, українцям дали другий шанс: прийом заявок на виплату 5000 гривень продовжили

Раніше ми писали про те, що графіки відключень не лише світла, а й газу: експерт розповів, до чого готуватися українцям цієї зими

Як повідомляв Знай.ua, субсидії, пенсії, тарифи та перевірки бізнесу: що чекає на українців восени 2023 року