На Київщині, поблизу села Велика Олександрівка Бориспільського району, на полі, що має площу в 60 тисяч квадратних метрів, висіяли рекордно великий Герб України.

Про це стало відомо з повідомлення представниці Національного Реєстру Рекордів Лани Вєтрова у Facebook.

Щоб його створити, довелося висіяти 406 тисяч 270 насінин кукурудзи на площі 60 тисяч квадратних метрів. Висота рекордного тризуба – 245,3 метрів, ширина – 138 метрів. Площа герба – 33851,4 тисяч квадратних метрів.

Автори мегатризуба присвятили свій рекорд 30-й річниці Незалежності України.

Популярні новини зараз
Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Скрін, Facebook Велетенський тризуб.
Скрін, Facebook Велетенський тризуб.

“Рекордний Тризуб висіяний на полі за 12 кілометрів від аеропорту “Бориспіль” і його добре видно з вікон літаків, які пролітають над ним”, – повідомила Вєтрова.

Одразу знайшлися ті, кому рекорд здався безглуздим.

«І що? Як це вплине на життя людства, і пересічного громадянина, да будь кого? Відповідь : ніяк!!! Питання: для чого ? Кому це потрібно?», - запитує критик.

Йому відповіла особисто Вєтрова.

«Моє особисте спостереження: на кожному (буквально на кожному!) рекорді знайдеться людина, яка запитає: "А для чого це так робити?!"», - написала вона.

У коментарях критику пояснили, яке практичне значення має рекорд.

«1. Це приклад розвитку технологій в сільському господарстві: отже частину поля не засіли і саме вільна частина утворила рекорд. Це про точність висіву і, відповідно, можливість точного внесення пестицидів. 2. Це престиж. Так само як і спорт, і мистецтво... 3. Особисто я отримала позитивні емоції і посміхнулась, а отже це вплинуло на мене. Дякую організаторам», - зазначили українці.

Нагадаємо, в Києві вирішили приготувати найбільшу веганську шаурму з фалафелем, яку тільки бачили в України - майже 30 метрів! Готували "гіганта" на Подолі, до роботи залучили десятки волонтерів.

Як повідомляв "Знай.ua", Клопотенко приготував легку закуску, яка під силу кожній господині: "Будемо смажити сир"

Знай.ua писав, не олів'є і шуба, а галушки, картопляники і шарпанина: Клопотенко склав гастрономічну карту України.