Понад 150 акціонерів «Броварського заводу пластмас», а також представники громадських рухів «Захист прав міноритарних інвесторів» і «Підприємці Броварів» вийшли на акцію протесту проти спроби рейдерського захоплення підприємства, пише Еспресо.

Спочатку активісти стояли біля столичного ТРЦ Gulliver, далі рушили до МВС України, потім до Верховної Ради та в кінці - до Офісу Президента.

За словами протестувальників, Броварський завод планує захопити проросійський олігарх, тісно пов'язаний з представниками місцевої влади.

«До нашого організації в Броварах звернулися представники трудового колективу заводу, стурбовані ситуацією, що виникла в місті. За їх словами, група осіб шляхом «договорняків» з місцевою владою планує захопити підприємство. Ми змушені були відреагувати і повідомити про це правоохоронним органам і представникам чинної влади», - повідомив активіст ВГО «Стоп корупції», який брав участь у мітингу.

мітинг у Києві
мітинг у Києві

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обурення акціонерів викликало і те, що рейдери нібито хочуть знести майновий комплекс підприємства для звільнення території під майбутнє будівництво.

«У структурі акціонерів «Броварського заводу пластмас», яких налічується більше 6000, також є іноземний інвестор. Ми дуже боїмося посягань. Будемо вдячні всім, хто зверне увагу на це, тому що це наші робочі місця, у нас є акції цього заводу. Підприємство працює, і воно важливе для міста. Адже «Броварський завод пластмас» є одним з найбільших платників податків в Броварах», - зазначив один з акціонерів.

У той же час, на самому підприємстві не знають, хто організував мітинг «в його захист» і з якою метою це було зроблено.

«Завод не раз міняв власника і зараз переживає не найкращі часи. Він був неодноразово перепрофільований, а його виробничі потужності часто використовуються не за своїм призначенням. Ми не знаємо хто організовує ці мітинги, і які цілі ці люди переслідують. Завод має 6000 акціонерів, більшість із них - колишні працівники підприємства, пенсіонери. І мені дуже шкода, що їм доводиться виходити на вулицю щоб відстоювати свої права», - зазначив Валерій Рудь, керівник ПрАТ «Броварський завод пластмас».

Для довідки:

«Броварський завод пластмас» вже багато років займає провідні позиції серед найбільших підприємств України в області переробки пластичних мас. Він був одним з небагатьох, хто випускав подібну продукцію у всьому Радянському Союзі.

З 1966 до 1991 року завод був державним підприємством. Після чого змінив форму власності на ПрАТ «Броварський завод пластмас».

На сьогоднішній день завод - єдиний в Україні виробник труб напірних з непластифікованого полівінілхлориду (НПВХ) для забезпечення питного водопостачання.