Представники нової елітної забудови облаштували місця для машин своїх клієнтів просто посеред газону та тротуару. Активісти почали відстоювати свою територію з ломами та лопатами. Як на це відреагувала столична влада, розповідають журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.
Сюжет можна переглянути за посиланням.
У Києві на проспекті Перемоги забудовник нового житлового комплексу облаштував паркомісця для машин своїх клієнтів просто на пішохідній частині. Зелену зону закатали в асфальт, велодоріжку та тротуар посунули вбік і зменшили.

Велосипедисти та інші активісти вирішили вжити заходів і почали відстоювати свою територію з ломами, лопатами та навіть відломили шмат асфальту.
Конфліктом зацікавилася і столична адміністрація. «Це ні з ким не погоджено. Не можна красти тротуари та велодоріжки. Усе має бути відновлено. Якщо забудовники мали бажання створити інфраструктуру для паркування клієнтів, це потрібно було враховувати, коли вони почали будівництво», — стверджує заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Ба більше, стоянка збудована без дозволу та створює небезпеку для учасників дорожнього руху. «Це трирядна дорога, яка переходить у п’ятирядну. Паркування «ялинкою» тут, як і будь-яке інше паркування, становить небезпеку для трафіку», — додав Костянтин Усов.

Після акції велосипедистів за незаконний паркінг взялися комунальники. «Є схема організації дорожнього руху, згідно з якою тут немає бути паркування. Ми це виявили і обмежуємо заїзд на територію», — повідомив керівник КП «Центр організації дорожнього руху» Віктор Черній.

У столичній адміністрації запевнили, що винні у самовільному будівництві отримають фінансове покарання. На місці незаконного паркінгу влада вже встановила бетонні блоки, щоб обмежити паркування. Питання відновлення газону та велодоріжки буде вирішуватися у судовому порядку.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, що у Києві почали ремонтувати Індустріальний міст.