В України уряд не буде вводити додаткові карантинні обмеження на Великдень. Проте українцям все-таки рекомендують обмежити кількість соціальних контактів, використовувати маски, а у храмах не цілувати хрестів та ікон.

Глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу запевнив, що влада не посилюватиме карантин на Великодні свята.

"Хочу заспокоїти всіх громадян: МОЗ не планує подавати до уряду будь-які інші правила обмежень саме на Великодні свята. Ми будемо жити саме з тими обмеженнями, які наразі існують в країні, – зазначив Степанов.

Великдень, фото: Getty Images
Великдень, фото: Getty Images

При цьому за словами Степанова, Кабмін провів зустріч із Радою церков та релігійних організацій. На ній урядовці та духовенство обговорили дотримання карантинних заходів.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Так уряд домовився з радою церков про зменшення тривалості богослужінь, з одночасним збільшенням їхньої кількості, фіксацію дверей в храмах, щоб вони були у відкритому стані та про тимчасову заборону фізичного контакту при здійсненні обрядів. При цьому під час освячення кошиків необхідно перебувати в масці.

МОЗ рекомендує, щоб участь в обрядах та богослужіннях брала одна людина з сім'ї. Водночас просить максимально обмежити відвідування служб людьми похилого віку та тими, хто має хронічні захворювання.

Нагадаємо, Великдень-2021: кращі способи фарбування яєць, можна похвалитися сусідам

Як повідомляв " Знай.ua", Вербна неділя 2021: Потужна молитва за здоров'я і достаток - читай з вірою

"Знай.ua" писав, чому саме паски, яйця і кролик? Головні великодні традиції, які засновані не на Біблії