"Алло! Это ВПЧ-2? Что у вас там горит...?", - це була перша телефонна розмова після вибуху на Чорнобильській атомній електростанції, наслідки якого світ розхльобуватиме і до сьогодні.

35 років тому, 26 квітня, сталася одна з найсерйозніших техногенних катастроф за всю історію людства. Тоді світ від страшних наслідків лиха, ціною власного життя, закрили рятувальники, солдати, міліція, лікарі, енергетики. Відео публікує Telegram-канал "Kyiv NEWS".

"Люди робили все можливе, аби не допустити ще більшої катастрофи. Ми маємо завжди пам'ятати героїв зірки-полинь - Чорнобилю. Вічна пам'ять і слава померлим. Здоров’я живим. Дякуємо за порятунок!", - пишуть автори публікації.

Нагадаємо, Людмила Ігнатенко, що стала прототипом своєї героїні в серіалі від НВО "Чорнобиль", не хотіла світової популярності. Довгий час жінка не давала журналістам жодних інтерв'ю та намагалася якомога менше розповідати про страшну трагедію, що їй довелося пережити - не тільки загальнонаціаонульну, але й особисту.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що знаходиться всередині саркофага ЧАЕС: дивовижні кадри через 35 років після вибуху

Як повідомляв "Знай.ua", помер Анатолій Дятлов з "Чорнобиля" HBO: акторові було 55 років

Знай.ua писав, в заповіднику "Асканія-Нова" знайшли десятки загиблих птахів: "Люди непорядні..."