З одного боку, це дозволить заощадити чималі бюджетні кошти, але з іншого — створить багато проблем для водіїв. Що відомо про такі нововведення, розповідають журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.
Сюжет можна переглянути за посиланням.
У патрульній поліції пропонують надсилати водіям-порушникам так звані «листи щастя» не відразу з фіксацією порушення, а тільки тоді, коли штраф не сплачений упродовж 15 днів.

«Від 85 до 90% всіх штрафів оплачуються в перші десять днів, так би мовити в пільговий період, коли можна заплатити 50%. Фактично левова частина правопорушників оплачує штраф і постанова є виконаною. Лист, який надсилається, а потім приходить на відповідну адресу, є зайвим», — пояснив перший заступник начальника патрульної поліції Олексій Білошицький.
До того ж такі марно надіслані листи ударяють по державному бюджету: «Один такий лист коштує в середньому 52 гривні, а так буде економія до шести мільйонів гривень у місяць».

Як зазначають юристи, це хороша ідея для економії коштів, але протирічить законодавству.
«Юридично усі передбачені строки на оплату, стягнення, пільгову оплату повинні починатися виключно з моменту, коли людина отримує паперову постанову», — зазначив автоюрист Богдан Глядик.

Однак правники зізнаються, що система справді вже не зважає на паперові листи. Зі свого боку, водії стверджують, що не зобов’язані вміти користуватися інтернет-додатками. Питання залишається відкритим для обох сторін.

Раніше повідомляли, Мін'юст терміново звернувся до українських заробітчан: встигнути треба за 30 днів.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, киянин зняв погони, щоб сидіти вдома з сином: декрет для тата.

Знай.uа писав, у Києві хлопчик впав у 4-метровий колодязь, очевидці завмерли: "У сорочці народився".