Локдаун, який діє в Києві через ситуацію із коронавірусом, вже почав давати свої плоди. Так вважає мер столиці Віталій Кличко. Відповідну думку він озвучив під час свого традиційного онлайн-брифінгу.

За словами Кличка, після того, як у столиці посилили карантинні вимоги, в міьких лікарнях з'явилися вільні ліжко-місця, розраховані на пацієнтів із COVID-19. Проте важливо і надалі дотримуватися обмежень, щоб закріпити отримані результати і покращити ситуацію із захворюваністю.

Для цього всі мешканці та гості столиці мають виконувати карантинні норми – носіння масок у публічних місцях, обмежувати кількість контактів, дотримуватися соцдистанції.

Мер також повідомив, що через недотримання вимог карантину у Києві вже закрили сім закладів, а багато хто з порушників отримали штрафи від 34 до 170 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Кличко попросив киян також слідкувати, чи дотримуються заклади міста карантинних вимог, а в разі порушення повідомляти про все правоохоронцям.

Нагадаємо, Сovid-19 в Україні " гасне", рекорди залишилися в минулому - МОЗ оновило статистику на 18 квітня.

Як повідомляв "Знай.ua", хворий українець втік з самоізоляції і зганьбився на всю Польщу: ковбаси закортіло.

"Знай.ua" писав, Охріменко заявив, що бізнес продовжує працювати і під час карантину. Економіст Олександр Охріменко заявив, що офіційно закриті підприємства продовжують працювати нелегально.