В Україні поки не планують впроваджувати локдаун на період травневих свят і Великодня.

Про це в ефірі каналу 1+1 заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, сьогодні йдуть переговори зі священнослужителями про те, як зробити святкування Великодня максимально безпечним, оскільки традиційно це пов'язано з великою кількість людей.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

"У нас спостерігається стабілізація захворюваності. Травневі та великодні свята - масова міграція людей, будуть святкування в храмах. Ключове питання - як достукатися до всіх, що ми перебуваємо в епідемії коронавірусу і дотримання карантинних норм необхідне. Можливо, варто зробити менше святкових літургій, літнім людям і тим, у кого є хронічні захворювання ми рекомендуємо не входити всередину храму. І, якщо є можливість, нехай хтось один з домогосподарства піде святити паску. Локдаун в даний момент не планується на травневі", - заявив Віктор Ляшко.

Раніше ми повідомляли, Як правильно розговітися на Великдень і не прогнівити Бога, поради священиків.

Як повідомляв "Знай.uа", глава ПЦУ Епіфаній перерахував головні заборони Великого посту, чого категорично не можна робити перед Великоднем.