Мер Києва Віталій Кличко розповів, коли із столиці зникнуть маршрутні таксі та яким видом громадського транспорту їх планують замінити.

Відповідною інформацією міський голова поділився в ефірі "Радіо НВ" у четвер, 15 квітня.

Кличко заявив, що міська влада планує повністю позбутися даного виду громадського транспорту через два або три роки. За його словами, Київ місто не може позбутися маршруток, тому що вони "виконують свою функцію". Щоб їх замінити, потрібна альтернатива.

Віталій Кличко, фото: скріншот з відео
Віталій Кличко, фото: скріншот з відео

"Влада робить все можливе, щоб закупити сучасні та комфортні транспортні засоби з більшою місткістю пасажирів. Це один із способів, яким можна витіснити маршрутки в Києві. Швидко все поміняти не вийде, так як необхідний великий бюджет", - наголосив мер столиці.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

київські маршрутки, скріншот з відео
київські маршрутки, скріншот з відео

Разом з тим, за останні кілька років місто закупило більше 100 трамваїв, а також більше 300 автобусів і тролейбусів як альтернативу маршруткам. Це сучасний транспорт з кондиціонерами, камерами відеоспостереження, інтернетом та інклюзивними елементами.

Нагадаємо, що "мертве" київське метро вразило в перший день локдауну: дві людини на вагон

Як повідомляв портал "Знай.uа", медичні капелани благають львів'ян схаменутися: "настали темні часи"

Також, "Знай.uа" писав, що киянин влаштував сцену патрульним у метро: "Пустіть, мені на роботу треба!"