В 2021 році травень стане для українцім майже наполовину вихідним.

Так, останній весняний місяць розпочнеться одразу з трьох державних свят: в суботу 1 травня - День праці. Наступного дня у неділю, 2 травня, святкуємо Великдень.

Оскільки ці свята припали на вихідні, то їх переносять на будні. Саме тому українці відпочиватимуть чотири дні поспіль: від 1 до 4 травня.

Вихідний з нагоди Дня перемоги, який буде у неділю, переноситься на понеділок - 10 травня. Таким чином відпочинок буде від суботи, 8 травня, до понеділка включно.

В загальній складності у травні українці відпочиватимуть 13 днів.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

За словами санлікаря Віктора Ляшка, закривати храми на Великдень влада поки не планує. Рішення про формат і перелік обмежень на свята в МОЗ очікують напрацювати протягом тижня.

У той же час Локдаун в Києві, який ввів мер Віталій Кличко з 5 квітня, ризикує затягнутися на поки невизначений термін у зв'язку із загрозливою епідемситуацією.

"Дійсно, ми можемо продовжити ці карантинні обмеження, продовжити карантин, але ми будемо виходити виключно від цифр захворюваності. І якщо у нас триватиме хвиля захворювань, то я не виключаю, що це може статися. Головне зараз-зберегти здоров'я і життя киян", - зазначив мер.

Раніше ми повідомляли, Як правильно розговітися на Великдень і не прогнівити Бога, поради священиків.

Як повідомляв "Знай.uа", глава ПЦУ Епіфаній перерахував головні заборони Великого посту, чого категорично не можна робити перед Великоднем.

Також "Знай.uа" писав, що кияни ризикують зустріти Великдень на локдауні.