Експерти підрахували, скільки кияни втратили за перший тиждень локдауну, коли місто поглинули затори та транспортний колапс.

Подробиці повідомляють експерти консалтингового агентства А + С Україна, які провели дослідження.

За словами фахівців, тиждень транспортного колапсу в столиці України і пов'язаний з ним час, який кияни втрачали в пробках, коштував їм 81,3 млн гривень.

Вже у перший день локдауну, 5 квітня, затримка в дорозі склала 58%. У п'ятницю, 9 квітня, цей показник знизився і склав 42%.

Локдаун в Києві, фото: Вечірній Київ
Локдаун в Києві, фото: Вечірній Київ

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"42% середньодобової затримки в п'ятницю-це вже майже стільки ж, як у п'ятницю на позаминулому тижні, коли у нас ще був справжній громадський транспорт", - кажуть дослідники.

Експерти додають, що транспортного колапсу таких масштабів у Києві ще не було.

"Чому? Роздали достатньо перепусток? Ефективно перерозподілилися? Відклали справи? Складно сказати, можливо все і відразу, а можливо щось одне більшою мірою. Наслідки від рішення про закриття громадського транспорту будуть більш тривалими і непрямими. Не хочемо нікого лякати, але все тільки починається", - резюмували в А+С.

Локдаун у Києві, скріншот відео
Локдаун у Києві, скріншот відео

Вартість транспортних втрат фахівці розрахували за допомогою моделі міської мобільності Києва і сумарних втрат часу за день, які визначають за допомогою сервісу TomTom. Кількість втрачених годин множать на вартість однієї години роботи (для Києва цей показник становить 105 гривень).