З 5 квітня у Києві проїзд у громадському транспорті міста можна здійснювати тільки за наявності спеціальної перепустки. Через це вже в перший день карантину служби таксі різко підвищили вартість замовлень.
Про це повідомляє портал "Delo.ua".
У популярному сервісі таксі Uklon заявили, що ціна не підіймається вручну, а система ціноутворення в додатку автоматизована.

"Сервіс онлайн-замовлення авто Uklon не піднімає і не регулює тарифи штучно або вручну. Система ціноутворення в нашому додатку автоматизована і залежить від попиту, кількості вільних машин та інших зовнішніх факторів, таких як погода, наприклад", – йдеться в повідомленні.

Фото: "Delo.ua"
Фото: "Delo.ua"

Також там додали, що в конкретному випадку на попит вплинув локдаун і особливий режим роботи громадського транспорту, проте повідомили, що в непікові години тарифи прогнозуються на звичному рівні.

У компанії Uber також зазначили, що ціни і час очікування завжди залежали від багатьох факторів. На це впливає кількість доступних водіїв, поточні замовлення, відстань, а також час дня і ночі.

Керівник напрямку райд-хейлінгу компанії Bolt в Україні Сергій Павлик також говорить, що їхній базовий тариф залишився незмінним. Водночас фінальна ціна змінюється через різні фактори.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Фото: "Delo.ua"
Фото: "Delo.ua"

"У певній локації відразу десять пасажирів намагаються викликати авто. Водіїв у цьому районі всього п'ять. У такому випадку ціна на поїздку може підвищитися. Це підштовхне інших водіїв виїхати в район, де спостерігається підвищений попит, навіть якщо їм для цього доведеться витратити час і пальне", – зазначає Павлик.

Нагадаємо, в Києві починають діяти посилені правила карантину. У громадський транспорт тепер не потрапити без спецпропуску, школи переходять на дистанційне навчання і починає діяти ряд інших заборон.

Як повідомляв Знай, страховка і доходи: українським пенсіонерам показали, як рахуватимуть нові виплати.

Знай писав, "Пенсіонери не зможуть отримувати гроші на пошті": Смілянський розповів, що готує Мінсоцполітики.