У Києві хочуть встановити пам'ятник кулінарній візитівці столиці - легендарній київській перепічці. Популярний фаст-фуд може бути увічнений слідом за українським борщем, який хочуть внести до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Подробиці повідомляє "Інформатор" і паралельно нагадує історію легендарного смаколика.

Безсмертний київський хот-дог і культова їжа столиці знайома жителям і гостям Києва ще з минулого століття: відкрилася лавка в лютому 1981 року на тому ж самому місці, де в незмінному вигляді існує досі, тому перепічка заслужено вважається найстарішим київським фаст-фудом.

Київська перепічка, фото: Інформатор

Щодня не зважаючи на погоду та пору року, з 9: 00 до 21: 00 в будинку № 3-а по вулиці Богдана Хмельницького, недалеко від Хрещатика вас чекають гарячі сосиски в тісті. І робота перепічки, її смак, її місце — не змінюються десятки років. Саме тому ТОВ "Київська перепічка" претендує на власний пам'ятник - адже містяни та гості столиці ласують соковитою сосискою в тісті вже 40 років.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Творці перепічки впевнені, що гастрономічна візитівка столиці повинна бути увічнена, зараз вирішує питання про вибір місця і узгодження проекту з мером Віталієм Кличком.

Нагадаємо, Євген Клопотенко зізнався, для чого насправді йому ресторан: "Це чесна історія". Євген Клопотенко розповів, що для нього означає його ресторан

Як повідомляв портал "Знай.ua", Євген Клопотенко навчив добиватися успіху: "Нічого не робиш і помираєш. Євген Клопотенко пояснив, як можна добитися успіху у своїй справі

Також "Знай.ua" писав, що Євген Клопотенко поділився рецептом дивовижних кексів: відірватися просто неможливо. Клопотенко поділився рецептом кексів, які дуже гарні в поєднанні з міцним чорним чаєм