На Київщину прийшла весна, і разом із нею і непрохані гості у вигляді кліщів, яких українці остерігаються у лісах, коли приходить час відпочинку на природі.

Про це розповів киянин Євген Руденко та опублікував відповідні фото на своїй сторінці у Facebook.

"Кліщ Валєра, його подружка Ельвіра та їхні друзі вітають з початком сезону, та запрошують всіх у ліс по весняні гриби ))) Обухівський р-н Київської обл., 28.03.21″, - йдеться у підписі під фото.

У лісах під Києвом засікли кліщів, скріншот Facebook

Тож киянам варто бути особливо обережними, відпочиваючи на природі - після приїзду додому потрібно ретельно перевірити одяг та тіло на предмет непроханих гостей.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У лісі під Києвом виявили кліщів, скріншот

Варто нагадати, що кліщі особливо небезпечні насамперед тому, що переносять різні захворювання. Серед них кліщовий енцефаліт. Фахівці переконані, що найкращий спосіб боротьби з цим захворюванням - своєчасна вакцинація. Найчастіше кліщовий енцефаліт рекомендується лікувати великими дозами імуноглобуліну. У іншому випадку зараження від кліща може призвести до летальних наслідків.

Нагадаємо, що у Львові суд розглядав справу про бійку двох собак-йорка і шпіца.

Як повідомляв портал Знай.uа, франківчанка, яку покусав пес, звинувачує себе в події.

Також Знай.uа писав, що у Сваляві (Закарпаття) зграя бездомних собак накинулася на місцеву жительку.