Мер Києва Віталій Кличко назвав маніпуляцією заяву власників маршруток щодо призупинення їхньої роботи на час карантину. Також мер зазначив, що перевізники можуть самі вирішувати, чи припиняти їм роботу.
Про це Кличко заявив в ефірі телеканалу "Україна-24".
Так, стало відомо, що напередодні в Асоціації перевізників Києва та області повідомили, що звертатимуться до КМДА з проханням офіційно заборонити роботу маршруток. Вони зазначили, що через карантинні обмеження робота водіїв стала збитковою. Таке прохання перевізників мер Києва назвав маніпуляцією.

Віталій Кличко, фото: Facebook
Віталій Кличко, фото: Facebook

"Це виглядає так – мовляв, забороніть, будь ласка, нам працювати, бо ми маємо збитки. Так сьогодні, наприклад, весь комунальний транспорт в місті Києві – дотаційний. Він – не прибутковий. Приватні ж маршрутки – це транспорт приватних перевізників. Вони повинні вирішувати на свій власний розсуд чи працювати їм. А вимагати заборони маршрутних перевезень – це маніпуляція", – заявив Кличко.

На запитання, що робитиме місто, якщо маршрутки таки припинять роботу, мер відповів, що киянам краще залишатися вдома. Кличко також повторив свою недавню заяву щодо можливої зупинки громадського транспорту, якщо ситуація з захворюваністю на коронавірус критично погіршиться.

Нагадаємо, раніше Кличко відправить маленьких киян до школи, але не всіх

Як повідомляє портал «Знай.uа» локдаун накрутить тарифи в київських маршрутках: готуйте 10 гривень

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також "Знай.uа " писав, що у Києві розлючений натовп ледь не розірвав кондуктора тролейбуса- " чому без маски?!"