У нісч з 28 на 29 травня у Києві прогримів потужний вибух у одному із відділень “ПриватБанку”.

Про це повідомляє Рoliteka з посиланням на “Інформатор”.

Зараз відомо, що вибух стався в 3:18 на вулиці Кубанській України, 29. На щастя, обійшлося без жертв.

Мешканці, що живуть в довколишніх будинках, почули хлопок, а потім на їх очах троє невідомих втекли з сумками в руках. Один з знаходилися поруч очевидців погнався за зловмисниками, попередньо зателефонувавши в поліцію.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

поліція
поліція

Банкомат, що став мішенню злочинців, знаходився в приміщенні відділення, а саме в зоні самообслуговування. На щастя, постраждалих в результаті вибуху не було. Зараз на місці працює поліція.

Злочинці наповнили банкомат газоповітряної сумішшю, протягнули дріт і замкнули його. Так утворилася іскра, в результаті чого прогримів вибух.

Наразі поки що незрозуміло, чи вдалося зловмисникам викрасти гроші. На порозі відділення знайшли сумку з балонами, а на сходах - провід, який веде до банкомату.

Нагадаємо, ПриватБанк виділив окрему групу кредитів, що "не працюють", а це майже шість мільярдів гривень, які видавали ще до того, як фінустанову націоналізували, тобто до 19 грудня 2016 року.

ПриватБанк
ПриватБанк

"На думку керівництва, цей портфель має схожі показники кредитного ризику, незалежно від класифікації за галуззю економіки та напрямом комерційної діяльності на дату видачі таких кредитів", - говориться в документі.

Такий висновок маємо, виходячи зі звіту ПриватБанку.

Як повідомляв Знай.uа, радник Зеленського з питань банківської діяльності Вікторія Страхова сказала, що ПриватБанк вже неможливо повернути колишнім власникам.

Також Знай.uа писав про те, що для Ігоря Коломойського, вважає Страхова, повернути собі банк і докапіталізувати його буде дуже дорого. Тому, як заявила експерт, “фарш повернути назад не вийде”.