У Національному виставковому центрі України (ВДНГ) відкрилася мистецька інсталяція "Вкрадений Крим". Там же провели й реквієм за загиблими за участі президента Порошенка, Рефата Чубарова та кримської діаспори. А на Майдані Незалежності провели мітинг пам'яті.

Відомо, що виставку розмістилася в одному з павільйонів Експоцентру, в кількох залах якого розміщено 10 тематичних інсталяцій, які розповідають про те, як почалася і проходила 75 років тому депортація кримськотатарського народу.

Про пережите горе і страждання кримськотатарського народу розповідають інсталяції "Світанок", "Пісковий годинник", "Шлях додому", "Повернення", "Посмішка Сталіна", "Світло", "Зруйнований півострів", "Портрет літнього чоловіка", "Мапа депортації" тощо.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, відкриваючи виставку, сказав, що "події, про які нагадують інсталяції виставки "Вкрадений Крим. Історія депортації", ніколи не повинні повторитися ні з кримськими татарами, ні з іншими народами".

За офіційними даними, було депортовано 183 144 кримських татар, за татарськими джерелами - понад 400 тисяч, з яких протягом перших півтора року померли близько 46%.

Нагадаємо, величезний малюнок із зображенням стрижа був намальований в 2015 році в рамках арт-проекту Dynamic Urban Culture Kyiv. На його створення у художника Alex Maksiov пішло десять днів.

У столиці розгорівся новий скандал. Мешканці багатоквартирних будинків вирішили утеплити помешкання і через це постраждав один з муралів. І найголовніше, що люди роблять це законно.

Раніше портал "Знай.uа" писав: "Астероїд Судного дня" подарував астрономам неймовірний сюрприз, знайдені сліди

Як повідомлялося, Зонд Хаябуса-2 виявив воду в космосі, вчені зробили грандіозне відкриття

Нагадаємо, Чорна діра засмоктує Чумацький Шлях, під загрозою все людство: фотофакт

Буквально нещодавно дослідники вперше змогли спостерігати поблизу матерію, яка обертається навколо чорної діри у Всесвіті.