У Києві споруджують новий велосипедно-пішохідний міст, який з'єднає дві туристичні зони - Володимирську гірку та Арку дружби народів, матиме скляну підлогу

Влада української столиці планує до Дня міста, який Київ традиційно святкує наприкінці травня, відкрити довгоочікуваний пішохідно-велосипедний міст. Про це ще кільека місяців тому заявляв київський мер Віталій Кличко.

"В цьому році ми представляємо оновлені Пейзажну алею та Алею художників. А далі великий туристичний маршрут піде до нового Пішохідного мосту, який ми плануємо відкрити на День Києва", - заявив Віталій Кличко в ефірі одного з українських телеканалів.

Привідкрила завісу того, як буде виглядати цей міст, прес-секретар Київського метро Наталка Макогон. Вона оприлюднила фото з місця будови, на них видно, що будівництво перебуває вже на завершальній стадії.

Але найцікавіше, що показали кадри - новий велосипедно-пішохідний міст матиме скляну підлогу, через яку видно неймовірний краєвид на річку Дніпро.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"На новому мосту будуть скляні вставки, а з нього — чудовий краєвид!" — підписла знімками прес-секретар.

На новому мосту будуть скляні вставки, а з нього - нереальний краєвид *** Фото Володимир Чеппель Christina Akopyan

Geplaatst door Наталка Макогон op Maandag 13 mei 2019

Нагадаємо, ідея звести такий міст виникла більше 100 років тому.

Пішохідно-велосипедний міст з'єднає дві туристичні зони - Володимирську гірку та Арку дружби народів. Міст буде довжиною 210 м та шириною від 6 м в регулярних зонах до 14 м в зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід зводять з бетону і скла.

Як повідомляв портал Знай.ua, Київ звинуватили в плагіаті мосту на Дружби народів.

Співзасновник швейцарської компанії "Leuppi & Schafroth Architekten" (Цюріх, Швейцарія) Стефан Шафрот заявив, що концепцію пішохідно-велосипедного моста між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів в українській столиці нібито взяли з проекту швейцарських архітекторів, які отримали за нього премію на конкурсі ще в 2013 році, проте жодних грошей так і не побачили.

Варто зазначити, що перше місце на конкурсі на кращий проект мостового переходу між парками "Хрещатий" та "Володимирська гірка" у 2013 році нікому не присудили, але визначили дві другі премії – проект і проект архітекторів з Швейцарії та Іспанії.

У свою чергу київська влада запевняє, що будує міст за українським проектом.

Також Знай.ua писав, у Києві побудують ще один міст, який з'єднає Хрещатий парк та Володимирську гірку і буде призначений для велосипедистів і пішоходів.