У День матері, який відзначається у другу неділю травня, в столиці нашої країни пройшла хода матерів українських військових, які загинули на Донбасі, про що пише Укрінформ. В акції взяли участь кілька сотень родичів воїнів, які втратили життя на Донбасі і на Євромайдані, причому всі вони приїхали в Київ з багатьох регіонів країни.

Учасники ходи зібралися близько 9 ранку на Михайлівській площі, запалювали лампадки біля стіни пам'яті, покладали квіти до фотографій своїх дітей, а також відвідали спільну молитву біля Михайлівського. Крім того, матері загиблих військових написали їх імена на 15-метровому прапорі, який надалі буде розгорнуто і поміщено до Володимирського собору.

Учасники ходи

Після цього жінки зі знімками своїх полеглих дітей пройшли по вулиці Володимирській, бульвару Шевченка у Володимирський собор, в якому відбулася урочиста панахида за загиблими.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Під час ходи говорили про біль і печаль, які ніколи не зникнуть. Ольга Чихун розповіла: "Синочок мій загинув. Пам'ятаємо, любимо його, сумуємо. Чотири роки вже минуло". Також під час акції її учасники залишали підписи на листівках "Кілька теплих слів матері героя".

Учасники ходи

Учасниці ходи, незважаючи на те, що сьогодні День матері, хотіли присвятити його пам'яті своїх дітей. Маргарита Ісаєва поділилася: "В цей день зазвичай мене вітали дочки, вітав син. А після його загибелі, в цей день, День матері, стало боліти більше". Її син Андрій втратив життя на Донбасі.

Варто відзначити, що за п'ять років війни на сході України загинули 13000 осіб, ще 30 000 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Учасники ходи

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що на річницю арешту українського режисера і письменника Олега Сенцова ряд діячів культури провели акцію під назвою "Садіть квіти, а не людей”.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в Києві заборонять розміщувати сигарети на вітринах та касах магазинів. Таке нововведення планують в рамках проекту Київської міської ради "Про заборону паління".

Також "Знай.uа" писав, що київський поліцейський вдарив водія автомобіля в область серця, після чого той впав у стан клінічної коми.