У Києві заборонять викладати цигарки на вітринах та касах магазинів. Таке нововведення планують в рамках проекту Київської міської ради "Про заборону куріння"

Про це розповів заступник міського голови Києва, секретар Київради Володимир Прокопів у ефірі передачі "Київ LIVE".

"Проект рішення "Про заборону куріння" передбачає, що буде заборонено викладання сигарет в такому вигляді, як ми зараз бачимо: коли доходячи до каси все, що ти бачиш - це сигарети різних брендів. Так, щоб точно не забути їх придбати", - заявив Прокопів.

Володимир Прокопів

Завдяки забороні викладки цигарок на вітринах та касах влада міста хоче, в першу чергу, зменшити кількість нових курців, а не змусити кинути палити тих, хто давно має цю звичку.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Наразі стоїть питання навіть не стільки відговорити тих, хто вже палить. Вирішення проблеми я бачу у тому, щоб не починали нові люди палити", – додав заступник міського голови Києва.

Зазначимо, що незабаром в Україні значно здорожчають алкогольні напої та тютюнові вироби. Ціни зростуть майже на 20%. Такий прогноз міститься в Інфляційному звіті Національного банку України за квітень.

За прогнозами Нацбанку, ціни на цигарки зростуть близько на 19%. Подорожчання алкогольної продукції прогнозують у межах 6-9% щорічно у 2019-2021 роках.

Раніше ми також писали, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України планує підвищити мінімальні ціни на окремі види алкогольних напоїв та тютюнової продукції.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів спільно з регуляторами зайнявся сферою комунікацій, їх головна мета - зробити інтернет доступнішим. Експерти ж запевняють, що після змін ціни не інтернет можуть різко зрости.

Як повідомляв "Знай.ua", навіть людина, яка зовсім не вживає спиртні напої, може споживати алкоголь, навіть не підозрюючи про це. Так, існує ряд продуктів, у складі яких завжди присутній алкоголь.

Також "Знай.ua" писав, що алкоголізм та клімат виявилися тісно пов'язані. Виявляється, для того, щоб не страждати алкоголізмом, досить жити в сонячному регіоні.