У Києві батьки двох учнів оштрафовані за те, що їх діти займалися цькуванням і знущаннями над однокласником. Про це повідомляє МВС України на офіційній сторінці в Facebook.

Відомо, що учні четвертого класу принизливо жартували над однокласником. Постійно втягували його в бійку, ображали і псували його шкільні речі. З цієї причини хлопчик не хотів ходити в школу.

Правоохоронним органам вдалося встановити, що буллінг серед цих учнів тривав протягом чотирьох місяців. На батьків кривдників були складені адміністративні протоколи.

Батьків четвертокласників оштрафували на 850 гривень за буллінг.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому в МВС зазначають, що в Україні з буллингом стикалося 67% дітей.

Закон про протидію буллінгу набув чинності 19 січня 2019 року. Вчинення буллінга неповнолітньою або малолітньою особою карається штрафом від 850 до 1700 грн, або громадськими роботами від 20 до 40 годин.

Знущання, вчинені повторно протягом року або групою осіб, караються штрафом у розмірі від 1700 до 3400 грн, або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин.

У разі цькування неповнолітніми від 14 до 16 років, відповідають їхні батьки або особи, які їх замінюють. До них застосовується покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн, або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Нагадаємо, в українській школі спалахнув скандал з учителем, адміністрація знизує плечима.

Як повідомляв Знай. ua, неймовірний скандал прогримів в українській школі.

Знай. ua писав, що в українському садку сталося страшне.