З 24 травня вступають в силу нові правила розмитнення автомобілів на єврономерах, після чого поліція зможе штрафувати тих, хто їздить по дорогах країни без відповідних документів та українських номерних знаків. З цієї причини євробляхери готуються до нової хвилі протестів, однією з вимог яких є продовження перехідного пільгового періоду. Крім того, вони вимагають від парламенту переглянути вартість розмитнення авто.

Якщо водія авто на єврономерах упіймають після 24 травня, то йому доведеться викласти з кишені від 8,5 тис. до 17 тис. гривень. Крім того, за рішенням суду можуть конфіскувати машину.

Авто на єврономерах

Після набрання чинності основних норм законодавства, які прийняли ще восени минулого року, водіння таких машин буде заборонено. За порушення цих норм передбачено штраф 34 тис. грн., а саму машину не можна буде передати в користування третім особам і навіть розібрати на запчастини.

Голова ГО «Авто Євро Сила» Олег Ярошевич зазначив: «Ми будемо перекривати всі в'їзди і виїзди з Києва, ключові магістралі, центральні вулиці. Тобто це буде дуже глобальна акція».

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Він пообіцяв масові акції, які ймовірно відвідає від 50 до 100 тис. чоловік. Глава АвтоЄвроСили підкреслив, що євробляхери вимагають на законодавчому рівні закріпити повернення ПДВ тим, хто пригнав авто з-за кордону. Він заявив, що ця практика широко використовується в США і Європі.

Авто на єврономерах

Нагадаємо, раніше зазначалося, що, починаючи з 3 квітня, водії не зобов'язані возити з собою паперовий примірник автоцивілки — його можна пред'явити з екрану планшета.

Як повідомляв портал "Знай.uа": щоб уникнути штрафів, власникам авто на евробляхах пропонують вивезти їх за кордон і більше не ввозити. Але це потрібно зробити до 25 травня.

Також "Знай.uа" писав, що експерти вирішили представити рейтинг автомобілів, від яких американці позбуваються в першу чергу, тому українцям краще їх не купувати.