Київська міська державна адміністрація запустила соціальний проект зі створення тривимірних конструкцій архітектурних пам'яток столиці з рельєфними табличками, на які буде завдано текст шрифтом Брайля.

Про це розповіли в прес-службі управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації.

Наразі вже відомо, що першою конструкцією, яка матиме шрифт Брайля стане ансамбль "Софія Київська" на одноіменній площі. Відомо, що текст віділлють з бронзи і встановлять на п'єдесталі з білого мармуру.

"Уже розпочато роботу над першим етапом створення зменшеної конструкції з полімерного пластику на 3D-принтері. По завершенню друку полімерної моделі другим етапом буде виготовлення силіконової форми, а третім - її виливок", - повідомили в управлінні.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У міській владі розповіли, що вибрали "Софію Київську" першою, адже вона включена до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Крім того вона є однієї з найбільшвідвідуваних туристичних локацій столиці.

Також столична адміністрація поділилась майбутніми планими встановлення подібних табличок та назвала перелік пам'яток які очікують оновлення.

"У планах - установка 3D-конструкцій з рельєфними тактильними табличками Золотих воріт, Андріївської церкви, Михайлівського Золотоверхого собору, монумента "Батьківщина-мати", монумента Незалежності, церкви Святого Миколи, пам'ятника Володимиру Великому та інших", - розповіли в управлінні туризму та промоцій КМДА.

Нагадаємо, в українській столиці забудовник ліквідує унікальну історичну пам'ятку. Відомо, що будівельники київського ТРЦ "Блокбастер-мовляв" залили бетоном частину майже зниклої річки Почайна.

Як повідомляв "Знай.ua", через кілька годин після того, як пожежу в Соборі Паризької Богоматері загасили, на її відновлення перерахували 300 млн євро. В українській столиці також є чимало пам'ятних будівель, як горілих, так і просто занедбаних, які могли б прикрасити собою місто.

Також "Знай.ua" писав, що міністр культури Євген Нищук розповів, що після пожежі в Нотр-Дам де Парі Україна посилить заходи безпеки на історичних об'єктах, які містять культурну цінність для народу.

За мовний закон голосували депутати, яким довіряє 4% населення - Пальчевський