Між станціями метро "Лісова" і "Чернігівська" у Києві знаходиться неймовірний парк "Кіото", в якому була посаджена сакура, або японська вишня.

Мешканці столиці відразу закохалися в невеликі, але дуже привабливі дерева. Кожен рік безліч киян і гостей столиці прагнуть відвідати парк, щоб побачити неймовірну красу і обов'язково зробити фото на пам'ять.

Парк почали створювати ще в 1981 році - на честь укладення між Україною та Японією дружніх взаємин. Японці обдарували парк гранітною пагодою. Згідно їх філософського підходу вона благотворно впливає на навколишню місцевість і використовується для зберігання реліквій. Сад каменів став чудовим доповненням японської тематики. В ньому є камінь почесного сидіння, камінь печерного виду, камінь-зберігач.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У 2011 році на честь 40-річчя дружніх відносин між Києвом і Кіото була створена алея сакур. Тоді висадили 360 молодих дерев 15 сортів сакури – національного символу Японії. Дерева ростуть один від одного на відстані приблизно п'яти метрів. Довжина алеї становить майже кілометр.

В Японії цвітіння вишні чи не національне свято. Цвітіння сакури в Києві, як правило, відбувається на початку травня. Тут сакура цвіте переважно рожевими кольорами, а також білими.

Крім сакури, в парку "Кіото" ростуть японські клени і хвойні дерева, а також красиво квітучі райські яблуні, бузок і каштани.

Нагадаємо, ужгородці дочекалися весняного чуда і радіють цвіту сакури. Засаджені японською вишнею вулиці Довженка і Ракоці перетворилися на квітучу алею. Щороку вони заманюють своєю красою тисячі туристів.

Хто хоче встигнути подивитися на унікальні дерева, варто поквапитися, цвітіння триватиме ще близько тижня. Зазначимо, що японську сакуру завезли в закарпатське місто ще в на початку XX століття, а в XXI столітті період її цвітіння в квітні став одним з відомих фішок Ужгорода.

Як повідомляв портал Знай.uа, на планеті Земля досі існують унікальні типи лісів, краса яких настільки заворожує, що деякі зволіли б там навіть заблукати.

Також Знай.uа писав про те, що українська співачка Тіна Кароль зачарувала шанувальників весняним образом і квітчастим нарядом. Фани не можуть намилуватися.