Ланцюг жорстоких нападів на депутата Київради Володимира Назаренка подовжив ще один жахливий випадок. У ніч на 27 березня невідомими був здійснений підпал автомобіля, на якому він їздив останнім часом. Це вже другий випадок – нещодавно у схожий спосіб "тітушки" знищили машину матері депутата. Проте, справа стосується не лише майна – після низки нападів, Володимир Назаренко отримав погрози щодо повної розправи з ним. Подробиці з'ясовували Знай.ua.

"Обіцяли вбити і розправитися"

Жертвою бандитських нападів, що відбулися впродовж кількох останніх тижнів, став депутат Київради Володимир Назаренко. Це – один з небагатьох членів Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, який завжди голосує проти сумнівних забудов на кшталт ТЦ на "Героїв Дніпра", прийняття ДПТ із купою багатоповерхівок на Оболоні тощо.

Власником згорілої автівки депутат Київради не був – він їздив на ній у якості довіреної особи.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

"Сьогодні вночі злочинці спалили машину. Близько третьої ночі негідники, залякані тим, що їх чекає правосуддя, підпалили автівку, якою я користувався протягом останнього місяця. Чергові погрози, черговий підпал. Після нещодавнього спалення машини моєї матері, вкотре став отримувати погрози. Обіцяли вбити і розправитися. Дійшли, на щастя, лише до авто", – зазначає Володимир Назаренко.

Втім, на власній сторінці у Фейсбуці депутат звернувся до нападників, запевнивши їх у тому, що він і надалі продовжить активну діяльність.

"Своєю діяльністю я продовжуватиму боротися з подібними негідниками! А матеріальне (спалене) – це першочергова мета лише для крадіїв, а нас, націоналістів, це не лякає і не зупиняє", – підкреслює депутат Київради.

Напади в спортзалі та атака КМДА

А розпочалися переслідування близько півроку тому. Та, якщо спочатку невідомі "тітушки" здійснювали напади на Володимира Назаренка біля будинку та у спортзалі, то минулого місяця вони наважилися навіть прийти на засідання Постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Це була купка невідомих осіб у шкіряних куртках та кепках, що прийшли до будівлі КМДА у кількості 5-7 чоловік. У одного з них одразу виник серйозний конфлікт із охороною на першому поверсі будівлі. Причиною тому став сигнал металошукача на заборонений металевий предмет, що спрацював при проході чоловіка.

"Впродовж останнього часу мене постійно переслідують. Двічі напали та побили – під під’їздом та в роздягальні спортзалу. А нещодавно вночі було спалено автомобіль моєї мами. Окрім цього, вже не раз помічали представників угрупування під дверима моєї приймальні. І сьогодні ці тітушки приходили, аби зірвати засідання та залякати мене. А що буде далі? Почнуть вбивати?! Я ніколи не поступлюся своїми принципами і завжди буду голосувати за сквери і парки та проти незаконних масових забудов. І ніколи мене, на відміну від більшості членів комісії, не підкупити!", – розповідає депутат Київради Володимир Назаренко.

Депутат Київради наголосив, що представники фракції "Солідарність" зрослися із земельною мафією і за всі ці залякування опозиційних депутатів несе відповідальність київська влада.

А що ж, безпосередньо, до керівництва, то минулого місяця столичний голова Віталій Кличко особисто пообіцяв Володимиру взяти це питання під свій контроль. А заступник міського голови В'ячеслав Непоп наголосив на тому, що передасть відповідні звернення до Нацполіції та прокуратури.

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що на Осокорках знесли законний міст: через демонтаж район - на межі екологічної катастрофи.

Також Знай.ua повідомляв про смертельний вибух у Києві: у справі спливло нелюдське вбивство і Росія.