У Києві продовжують оновлювати зовнішнє освітлення. Цього року з бюджету столиці на встановлення LED-освітлення виділять 700 млн гривень. За ці гроші планують оновити освітлення на 150-ти об'єктах міста.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на бульварі Верховної ради, де оглянув нове сучасне освітлення.

Віталій Кличко

"Цього року заплановано виконати капремонт зовнішнього освітлення на 150-ти об’єктах. Місто виділило на ці роботи майже 700 млн грн. Зокрема йдеться про оновлення освітлення на проспектах Перемоги, Лобановського, Відрадному, на Дніпровській набережній, Харківському та Столичному шосе. А також - у Маріїнському парку, Міському саду та в Пущі-Водиці", - сказав Кличко.

Загалом цього року планують замінити на LED понад 20 тис. старих світильників.

"Нагадаю, минулого року ми спрямували 300 млн грн на встановлення LED-освітлення на об`єктах столиці. - На вулицях і проспектах, у парках і зонах відпочинку, на мостах", - додав мер Києва.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На сьогодні LED-освітлення встановлене зокрема на вулицях:

Борщагівській, Ревуцького, Олени Теліги, Петра Сагайдачного, Генерала Алмазова, Бульварі Лесі Українки, Бульварі Дружби народів, Бульварі Вацлава Гавела, Набережному Шосе, Жилянській, Саксаганського, Московській, Полковника Затєвахіна, Коноплянській, проспекті Павла Тичини, проспекті Романа Шухевича, Парково-Сирецькій, Озерній, Татарській, Чистяківській, Дружківській, Електротехнічній, Бульварі Академіка Вернадського, вулиці Виборзькій, вулиці Паторжинського, вулиці Дорогожицькій та ін.

Також оновили освітлення в Солом’янському та Печерському ландшафтних парках, у Наводницькому та Куренівському парках, на деяких мостах столиці.

Комплексне встановлення світлодіодних світильників, відзначив Кличко, – недешеве. Це значні кошти, але витрати виправдані.

Використання світлодіодних ламп дозволяє економити близько 30% на сплаті за електроенергію. Наприклад, у 2018 році завдяки модернізованому освітленню столиця заощадила 11 мільйонів гривень.