У Києві благодійний проект Котохата встановить дерев'яні будиночки для бездомних котів. Волонтери благодійного фонду імені Сергія Горового почали приймати заявки від киян і планують у цьому році встановити 18 об'єктів. Про це сказано на сторінці Facebook проекту.

Як розповідають волонтери, кожна "котохата" вміщує до 10 тварин і зберігає тепло при температурі до -10° C. Волонтери пропонують всім, хто хоче поставити будиночок на своїй вулиці, заповнити анкету. Територія повинна підходити за кількома критеріями, наприклад, повинна охоронятися, бути під наглядом і відділятися парканом.

За умовами проекту, після установки "котохати" потрібно підтримувати в ній чистоту, забезпечувати водою і їжею.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Geplaatst door Котохата op Maandag 18 februari 2019

Раніше повідомлялося, що в Одесі на вулицях стараннями активістів почали з'являтися так звані "котопункти" – точки допомоги і затишку для знедолених котиків, які не знають домашнього тепла, теплого молочка і ласкавих хазяйських рук.

Автор ідеї і перший її реалізатор – одеський активіст Денис Феденко. На своїй сторінці у Facebook Денис розповів, що проект "Котопункт" передбачає встановлення притулків для бездомних кішок.

"Всім котикам не допомогти, але можна спробувати. Я запускаю проект @koto_punkt. Перший будиночок знаходиться в Лузанівці, в районі Гольфстрім", – написав Феденко 7 січня на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, собака прикинулась поросям ніжачись у багнюці, поки господиня не зіпсувала всю атмосферу.

Раніше Знай.uа повідомляв, як свинка-герой врятувалася з ферми і змінила життя однієї сім'ї.

Також Знай.uа писав, випадковий перехожий помітив маленького беззахисного песика і написав про нього пост у мережі. Про малюка почали піклуватися і доглядати представники організації Pet Pals. Вони відвезли його до ветеринара. Як виявилося, цуценяті було всього 4 тижні.