Тема гострої нестачі комунальних дитсадків на території столиці останнім часом все частіше стає приводом для акцій протесту та масового збирання підписів щодо облаштування закладів для дошкільнят. При чому, дедалі ця проблема охоплює все більшу кількість районів – як на Правому, так і на Лівому березі Дніпра. В ході засідання Постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, що відбулося 12 березня, вирішувалося довгоочікуване питання щодо подальшої долі двох потенційних будівель із сумнівною історією. Яких саме, дізнавалися Знай.ua.

Голосували за дитсадки, а заселились "кіпріоти"

Справа стосується двох ділянок у Дарницькому районі – по вул. Драгоманова, 1-В та вул. Чавдар, 11-А. Як з'ясувалося, будівлі, зведені тут, були продані у власність іноземним компаніям, хоча головним їхнім призначенням було облаштування у якості комунальних закладів дошкільної освіти.

"Якимось дивним чином ці дві ділянки швидко опинилися у власності кіпрської офшорної компанії. Хоча виділялися вони виключно для конкретної мети – створення дитячих садочків. Зараз ми не можемо це питання відтягувати – в короткий термін ми мусимо повернути землю у власність міста і швидко зайнятися їхнім створенням", – зазначає депутат Київради Віталій Павлик.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дане питання набуло резонансу кілька місяців тому – перед затвердженням міського бюджету на 2019 рік депутати вимагали внесення відповідних пунктів до загального переліку.

"Ми під гарантією столичного мера виділили ці дві земельні ділянки. Проте, Віталій Кличко запевняв, що ми викупимо ці приміщення і там, як і планувалося, будуть комунальні дитсадки. Ми повірили на слово міському голові та його заступникам – однак, час минає, а нічого не змінюється. І досі ці приміщення належать кіпрській офшорній компанії", – зазначає депутат Київради Ігор Мірошниченко.

Роками заробляють іноземці, а діти – за бортом!

Місцеві жителі також висловлюють своє обурення з цього приводу. До речі, як раз неподалік від вищезазначених об’єктів розташовується один із найзаселеніших мікрорайонів Лівобережжя.

"Ці будівлі і земельні ділянки вдало підходять за розміром для облаштування дошкільних закладів, і вони тут вже давно є. Але ж на них роками заробляють іноземці, а діти – за бортом! Бачив наш мер, наскільки перенасичений наш район? При чому, висотки з'являються ще і ще. Однак, за всі ці роки у нас не побудували жодного нового дитсадка!", – скаржиться Олеся Таранець, мешканка мікрорайону Осокорки.

Відповідний проект рішення щодо викупу нерухомого майна, нарешті, був підготовлений. І, в решті решт, члени комісії одноголосно підтримали ці два питання. Проте, ані точні строки, ані суми, які доведеться сплатити, поки що невідомі.

Згідно з документом, компанія має надіслати відповідь до Департаменту комунальної власності КМДА щодо надання згоди або відмови на проведення переговорів щодо умов викупу цих обох будівель. А контролюватимуть хід робіт члени одразу трьох профільних постійних комісій: з питань власності, з питань бюджету та соціально-економічного розвитку і з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту.

Тож щодо подальшого розвитку подій читайте на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що за "п…дець" та п’янство начальника патрульної поліції Зозулі депутати вимагають покарання: скандал набирає обертів.

Також Знай.ua повідомляв про те, що стихія зірвала роботу Порошенка: він полетів, але обіцяв повернутися.