У п'ятницю, 8 березня, на Михайлівській площі у Києві декілька сотень людей вийшли на Марш жінок під гаслом "Солідарність та різноманіття".

Про це повідомляє повідомляє "Громадське".

У повідомленні уточнюють, що учасники ходи виступають за гендерну рівність, права трансгендерної спільноти, а також за ратифікацію Стамбульської конвенції про запобігання насильству.

Зазначається, що станом на 12:00 на акцію зібралося близько 200-300 учасників.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

На місці патрулюють силовики, зокрема Нацполіція, Поліція діалогу, Нацгвардія та представники інших структур.

Паралельно на мітинг проти маршу зібралися кілька десятків людей. Противники Маршу жінок тримали плакати з гаслами: "Бог! Батьківщина! Патріархат!", "Фемінізм руйнує українські родини" та "Сучасний фемінізм спотворює Богом закладений образ жінки" і прапори, зокрема, з символікою руху "Традиція і порядок".

Наразі вдомо, що правоохоронці затримали кількох радикально налаштованих молодиків, які намагалися вчинити провокації і повалити апаратуру учасників акції.

Нагадаємо, "ПриватБанк" повідомив своїх клієнтам інформацію, за яким розпорядку будуть працювати відділення 8 березня.

Приватбанк
Приватбанк

"8 березня будуть працювати відділення з графіком роботи в святкові дні, інші не працюють", - кажуть в банку.

8 березня графік роботи у відділеннях не зміниться, робота продовжиться за стандартним розпорядком.

Зокрема, стосується і 7 березня, в четвер - в цей день відділення Приватбанку будуть працювати на годину менше. В суботу та неділю будуть працювати тільки відділення з графіком роботи в суботу та неділю відповідно. Інші не будуть працювати.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Наталка Діденко на своїй сторінці на Facebook повідомила, якою буде погода в Міжнародний жіночий день 8 березня.

Вона порадила за цей день погрітися і підставити ніс сонечку, адже вже наступного тижня прийде похолодання.

Також Знай.ua писав про те, що студія "Квартал 95" на передодні святкування Міжнародного жіночого дня 8 березня опублікувала черговий гумористичний номер.