Незважаючи на посилену охорону столичної адміністрації, масових сутичок оминути не вдалося. Кілька сотень киян влаштували масовий протест під іншою адміністративною будівлею – Департаментом містобудування та архітектури КМДА. В результаті мітинг переріс у справжні сутички між громадськими активістами і поліцією, що намагалася не пустити жителів столиці всередину. Чого вимагали кияни та як розвивалися події на Хрещатику, дізнавалися Знай.ua.

"В хід пішов сльозогінний газ!"

Учасниками акції "Звільнимо від корупціонерів Департамент містобудування КМДА" стали понад 150 представників різних столичних організацій, що виступають проти незаконних забудов.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На вимогу поспілкуватися із "верхівкою" Департаменту та остаточно вирішити питання вирубки зелених зон та будівництва десятків багатоповерхівок у перенасичених "бетонними джунглями" районах людей зустріла поліція.

"Поліцаї не пускають півтори сотні людей (представників громади проти понад сорока незаконних забудов) на прийом до корупціонерів Свистунова (Головний архітектор) та Антоненко (його заступник)! Кияни почали штурм Департаменту містобудування та архітектури. Йде сутичка з поліцаями! В хід пішов сльозогінний газ. Просимо прийти на допомогу!", – повідомляє на сторінці у Фейсбуці громадський активіст Сергій Мельниченко.

Незаконність доведена, а в Департаменті продовжують "наживатися"

Висловити свій протест прийшли представники десятків "гарячих точок".

"Будь-яка незаконна забудова, будь-яке захоплення землі, знищення парку, руйнування пам'ятки, інші корупційні оборудки не можуть відбутися в Києві без благословіння Департаменту містобудування та архітектури КМДА. Вже встановлено чимало таких фактів, порушено кримінальні справи – але фігуранти цих справ продовжують працювати у Департаменті і наживатися на нищенні Києва. Наслідком злочинної діяльності чиновників вже стали незворотні катастрофічні зсуви ґрунтів", – зазначають організатори.

Чим закінчаться розбірки, читайте у подальшому на порталі Знай.ua.

Раніше Знай.ua писав, що на будівництво метро на Виноградар урізали фінансування, обіцяли додати пізніше.

Також Знай.ua повідомляв, що власники "картки киянина" зможуть придбати соціальний хліб за гнучкою системою знижок – КМДА.