КП Київський метрополітен скасував тендер на розробку технічно-економічного обґрунтування будівництва метро на Троєщину.

Про це свідчить оголошення КП.

метро
метро

Згідно з протоколом засідання тендерного комітету, 19 лютого дирекція будівництва метрополітену надіслала лист, в якому вказала, що закупівля послуг на розробку даного ТЕО була передбачена розпорядженням виконавчого органу Київради від 19 жовтня 2018 року і програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки, затвердженої радою в грудні 2017 року.

З документа випливає, що програма економ - і соцрозвитку Києва на 2019 рік не передбачає фінансування бюджетом Києва зазначених робіт.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У метро
У метро

Тендер було вирішено скасувати через "скорочення видатків на закупівлю товарів, робіт і послуг". Його повинні оголосити в найближчі дні.

За словами заступник голови КМДА Дмитра Давтяна, тендер буде оголошено на наступному тижні.

метро у Києві
метро у Києві

"Причина такого кроку - зміна джерела фінансування: попередній мав фінансуватися з міським бюджетом, а новий будемо фінансувати коштами міського бюджету та власних коштів КП Київський метрополітен". Дмитро Давтян

Чиновник зазначив, що перенесення тендеру ніяк не вплине на "терміни розробки ТЕО і на майбутні будівельні дії".

метро
метро

Нагадаємо, що мешканці української столиці з нетерпінням очікують від влади якихось позитивних змін у житті, оскільки дуже втомилися від жахливих доріг, гір сміття на кожному кроці і неймовірних сум у платіжках. Схоже, мер міста зрозумів, що необхідно повідомити громадянам хоч якусь позитивну новину, що зробив в інтерв'ю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українська столиця зайняла перше місце в рейтингу бюджетних міст Європи для недорогого відпочинку. Згідно з дослідженнями, провести вихідні удвох в Києві можна за 250 євро.

Також "Знай.uа" писав, що фанати голлівудських бойовиків і літаків в захваті від того, що в Київ прилетів літак-акула, який брав участь у зйомках нашумілої стрічки "Нестримні-3".