У січні кияни отримали платіжки за комуналку з космічними сумами. Хто встиг оплатити повну суму, порадили звернутися до комунального сервісу та повернути частину коштів, які були нараховані неправильно.

Про це повідомляє UBR.

платіжки

Щоб повернути переплату за опалення, киянам потрібно звернутися з відповідною заявою в одну з міських відділень Центру комунального сервісу, повідомила фінансовий директор КП "Київтеплоенерго" Катерина Саркісова. Автоматичних перерахунків не буде. Всі заяви будуть індивідуально вивчатися і перевірятися. Звичайно, на це потрібно чимало часу, тому киянам слід запастись терпінням та ечкати на повернення своїх коштів.

гроші

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Зібрані документи відправлять на перевірку працівникам "Київенерго", і вже вони прийматимуть остаточні решения для кожного випадку. Чиновники вважають, що тільки так можна уникнути зловживань, які, за їх словами, вже зустрічаються.

"У нас вже є приклади, коли люди неправомірно зверталися за перерахунком, тобто насправді у них не було переплат, і є люди, які вже подали заяви в ЦКШ і отримали переплачені кошти. Тому якщо є питання, необхідно обов'язково оформити свою заяву", — сказала Катерина Саркісова.

українці

Нагадаємо, з 1 березня розпочнеться реалізація програми з монетизації субсидій. Українцям видадуть на руки перші кошти.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям встановлять лічильники на газ безкоштовно. Уряд зобов'язав поставщиків виконати цю процедуру у найкоротші терміни.

Також Знай.ua писав про те, що українці отпиняться під ударом за борги по комуналці. Хто ризикує залишитись без даху над головою.

Дивіться: Що буде з цінами на газ цією весною