У Києві поблизу озера "Срібний Кіл" місцеві жителі та співробітники кафе знайшли пораненого бобра.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що товстенького мешканця озера знали та любили всі місцеві жителі, співробітники кафе навіть підгодовували його овочами. Проте в один момент він зник.

Стурбовані офіціанти і кухарі відправилися на пошуки "постійного клієнта" і виявили бідолаху в залізному капкані.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вони відразу ж викликали спеціалізовану службу, яка і допомогла витягти тварину із залізного капкану.

"На щастя, одна з наших рятівниць знаходилася неподалік і прибула на місце раніше чергового екіпажу", - розповідають на сторінці Команди в Facebook.

Разом з тим варто відзначити, що Україна не перестає рухатися в Європу семемильными кроками. Так, нещодавно у стінах Парламенту був зареєстрований новий законопроект. У документі під номером №10019, пропонують, починаючи з 2025 року, заборонити на території України виробництво хутра та утримання тварин у примусових умовах (тобто в клітках). Проект закону вже оприлюднений на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, автори хочуть, щоб починаючи з 1 січня 2025 року на території нашої країни було заборонено розведення, утримання або вирощування тварин в корисливих цілях (наприклад, виробництво хутра).

Для тих тварин, яких тримають для більш гуманних цілей авторами законопроекту передбачено поліпшення умов утримання. Так, площі для однієї особини лисиць, єнотовидних собак, тхорів і песців повинні бути не менше 50 кв. м, норок – не менше 10 кв. м з доступом до басейну. Крім того, передбачається введення заборони на утримання тварин у клітках.

Відповідно до законопроекту, Кабмін буде зобов'язаний розробити програму регулювання виробництва хутра до 2025 року з подальшою забороною. Дана програма повинна передбачати перепрофілювання підприємств, що займаються виробництвом хутра.

Варто відзначити, що депутатська ініціатива не має ніякої партійної приналежности. Авторами законопроекту вказані 36 народних депутатів, зокрема, Андрій Помазанов і Геннадій Кривошея (обидва – "Народний фронт"), Альона Шкрум і Сергій Євтушок ("Батьківщина"), Мустафа Найєм (БПП).

Нагадаємо, вчені розповіли, як домашні собаки знищують дику природу.

Як повіломляв "Знай.ua", самотня пенсіонерка не доїдає і на останні гроші утримує притулок.

Також "Знай.ua" писав, що собака влаштував великий переполох і врятував господарів.

Власники собак відстоюють права своїх тварин