У Києві почали забирати на штрафмайданчики автомобілі, які власники залишили у забороненому місці або неправильно припаркувалися, створюючи незручності іншим учасникам дорожього руху.

Про це пише UBR.

Співробітники Центру організації дорожнього руху в столиці почали евакуювати на спецмайданчики машини, що були затримані патрульною поліцією, повідомляє прес-служба КМДА. Евакуатори з краном працюють цілодобово, запевняють в муніципалітеті.

Найчастіше затримують авто, як уточнили представники міської влади, за порушення правил зупинки або стоянки.

На всіх порушників поліцейські складають протоколи, власники затриманих машин мають сплатити штрафи.

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

евакуація автомобіля


Зараз евакуювати машину можуть з наступних причин:

  • якщо водій п'яний;
  • за порушення правил зупинки або стоянки;
  • за водіння транспортним засобом без водійського посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, а також страхового поліса.

Додамо, 27 вересня 2018 року вступив в силу новий закон про паркування. Але з тих пір в Києві жодне авто не потрапило на штрафмайданчик за новими правилами. Адже закон дозволяє евакуацію тільки за умови фото - та відеофіксації сертифікованим приладом, однак поліцейським їх ще не видали.

Неправильна парковка

У той же час з першого лютого на вулиці Києва повинні були вийти перші інспектори по парковці, які будуть моніторити ситуацію в тестовому режимі.

евакуація авто

У квітні обіцяють перейти до другого етапу реформи - ревізори почнуть робити фотофіксацію порушень і виписувати штрафи. У травні, на третьому етапі, автомобілі-порушники повинну будуть евакуйовувати.

Нагадаємо, водіям повідомили, як повернути затриману за неправильну парковку автівку.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Києві дівчина-водій на Audi влетіла в зупинку громадського транспорту, не впоравшись з керуванням через ожеледицю.

Також Знай.ua писав, що під Харковом мікроавтобус Mercedes Sprinter протаранив легковий автомобіль "Таврія", який стояв на узбіччі.

Дивіться: Маршрутки зникнуть. Що про це думають пасажири