Київська влада хоче в найближчі 2 роки витратити на розвиток київського метро приблизно 20 мільярдів гривень. Значна частина з них піде на будівництво двох станцій підземки на Виноградар.

Перші транші за цим проектом вже надійшли на рахунки метрополітену та роботи з продовження гілки до майбутніх станцій «Мостицька» і «Проспект Правди» стартували.

Про це стало зрозуміло зі слів прес-секретаря глави КП «Київський метрополітен» Наталії Макогон.

За її словами, здачу станцій в експлуатацію намічають на лютий 2021 року. Однак, крім будівництва гілки на Виноградар, метро буде розвиватися і в інших напрямках. Приміром, мало-помалу станції будуть переводити на повністю автоматичний режим роботи в частині пропуску пасажирів, – відмовляться від касирів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

• На станції «Вокзальна» побудують другий вихід, а перехід «Театральна — Золоті Ворота» планує розширити, щоб уникнути штовханини в годину пік.

• У найближчі 2 роки куплять до 60 нових вагонів (приблизно 12 складів).

Однак підвищення вартості проїзду поки не планується. Як підприємство розрахувало, собівартість складає 8,27 грн. – трохи більше поточного тарифу. Так і з перейменуванням станцій поспішати не збираються. Остання зміна назви з «Петрівки» на «Почайну» коштувала підприємству в 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, Київське метро модернізують: проект змін

Модернізація Київського метрополітену, нарешті, почалася. І хоча до повноцінного оновлення підземці ще далеко, і мерія стільки грошей поки не виділяла, принаймні, на нове табло влади розщедрилися, пише Хвиля.net.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" У київському метро з'явиться важливий сервіс: пасажирів, нарешті, почули

У Київському метро встановлять табло зворотного відліку часу до прибуття поїзда. Влада столиці зобов'язала Київський метрополітен забезпечити відповідним сервісом щодо інформування пасажирів станції метро.

У п'ятницю, 8 лютого, на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли відповідне рішення . За дане рішення проголосували 73 з 84 депутатів Київради. Про це повдомляє пресс-служба КМДА

Також Знай.ua" писав про те, що Наступну станцію метро побудують в передмісті: кияни в шоці